Muzeul Satului Aschileu

Acest început de an ne-a adus şi speranţa că proiectul nostru de suflet, amenajarea unui muzeu al satului, al comunităţii din Aschileu, se poate materializa, caci am reuşit să obţinem sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local din Aşchileu şi în mod special al Primarului Ioan Porumb. Ne bucură acest lucru căci, în fond, muzeul este al comunităţii şi suntem încântaţi că la Așchileu s-a înţeles că dorim să realizăm un loc cu care comunitatea locală, tineri şi vârstnici deopotrivă, să se mândrească.

În urma acestui acord s-a stabilit locaţia viitorului muzeu, locaţie foarte bună având în vedere că amplasamentul se află exact lângă Școala din comună.

Desigur, starea clădirii este precară, dar suntem convinşi că împreună cu implicarea Primăriei şi a localnicilor putem să aduce Frumosul şi să transformăm această clădire aflată în paragină într-un muzeu al satului, în care să adunăm zestrea de tradiţie specifică zonei.

Pentru început, atât noi cât şi Primăria am făcut evaluări ale clădirii şi am agreat un plan de reabilitare şi refacere a acestei clădiri.

În momentul actual clădirea arată în felul următor:

Comentariile sunt închise.