Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor

În ziua marelui praznic al Înălţării Domnului, elevii Şcolii Gimnaziale “Alexandru Bohăţiel” Vultureni, împreună cu profesorii lor, participă la Monumentul Eroilor situat în centrul satului, unde an de an se oficiază o slujbă de pomenire a tuturor eroilor. Si în acest an au ţinut să aducă un prinos de recunoştinţă eroilor poporului, care şi-au vărsat sângele pentru apărarea gliei străbune şi a neamului nostru.

Suntem onorați că am reușit să pregătim un moment artistic de dansuri și cântece tradiționale din zonă, pe care copiii le-au prezentat pe scena Căminului cultural, sub îndrumarea colegului nostru Cătălin.

Manifestarea s-a încheiat cu depunerea de coroane şi flori, în memoria eroilor români din toate timpurile şi din toate locurile, eroi care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei, a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Importanţa şi semnificaţia acestor sărbători, reprezintă o nouă oportunitate de a cultiva în conştiinţa elevilor noştri sentimentul ataşamentului faţă de patrie şi faţă de valorile spiritutuale şi istorice ale neamului românesc.

Activitatea sa încheiat la  Casa de Cultură a satului unde elevii sub îndrumarea lui Cătălin Buciu – membru al asociaţiei noastre au susţinut un program artistic de cântece şi dansuri populare. La acest eveniment au participat personalitaţi importante.

Comentariile sunt închise.