Expoziție de icoane pictate pe lemn

Expoziție de icoane pictate pe lemn

Luni 11 noiembrie 2013 începând cu ora 18, la Centrul de Cultură Urbană, Turnul Croitorilor, Asociaţia Română Focul Viu are bucuria să prezinte expoziția de icoane pe lemn a doamnei Aurelia Chiriac Carabinieru, intitulata “Icoana: tămăduire, artă sfântă și iubire”.

“Icoana este o prezență vie, care veghează, învață, oferă exemple, asistă și mustră, corijează și redirecționează, redă individului ce a pierdut sau ce-i lipsește” ne împărtășește d-na Aurelia Chiriac Carabinieru.

Doamna Carabinieru trăiește în Iași, a absolvit cursurile Facultății de Psihologie și Asistență Socială,  cu o teză în Estetică, a îndrăgit icoana încă de pe băncile liceului, s-a aplecat asupra stilului vechi Bizantin și și-a desăvârșit darul primit prin crearea unor icoane ce au darul să transmită, să inspire, poate chiar  să tămăduiască.

A organizat expoziții în țară și străinătate, iar cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române din Regatul Unit, a predat 4 ani cursuri de iconografie și estetică în Londra, în prezent predând acest curs la Iași unde a inființat un atelier de iconografie în cadrul bisiericii “Pogorarea Sfântului Duh” sub binecuvântarea preotului paroh Dumitru Carp.

Asociația Romana Focul Viu își propune să prezinte misterul și actul de creație al icoanei, într-o noua viziune, într-un cadru mai deosebit și prin destăinuiri ale meșterului iconar Aurelia Chiriac Carabinieru, un om deosebit, sensibil care prin lucrările sale ne  îndeamnă spre o viață care să ne fie pregatire pentru Iierusalimul ceresc. Verinisajul va fi susținut de către părintele Ioan Bizau, lector universitar, doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, un bun cunoscător al artei și în special al icoanelor traditionale pictate  pe sticlă și lemn.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Română Focul Viu (www.arfv.ro) în parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca,  Centrul de Cultură Urbană și Centrul de Informare Turistică Cluj-Napoca.

Expoziția va fi deschisă în perioada 11 – 17 Noiembrie, între orele: 10:00 – 18:00.

Comentariile sunt închise.