Sara Crăciunului Nost’

Concert caritabil de colinde tradiţionale maramureşene

Miercuri 8 decembrie începând cu ora 20 la Casa de Cultură a Studenţilor, Asociaţia Română ”Focul Viu” aduce obiceiurile tradiţionale maramureşene în centrul Clujului prin intermediul unui concert caritabil de colinde. Concertul este organizat cu scopul de a  strânge  fonduri pentru reconstrucţia Centrului de zi Sf. Maria, al  APAHNP Cluj, care se ocupa din anul  1995, cu multa răbdare şi dăruire de tinerii cu dizabilităţi intelectuale.

Evenimentul reunește cele mai frumoase aspecte ale tradițiilor maramureșene: portul lor specific, meșterii populari care-și vor prezenta realizările împreună cu muzica tradițională inegalabilă, care-i însoțește pe maramureșeni în toate momentele importante ale vieții lor. Un concert cu o cauză nobilă, gândit astfel încât cei care beneficiază de sprijinul Centrului pentru persoane cu dizabilități intelectuale să își poată construi  un nou imobil pentru desfășurarea activității, deoarece clădirea în care activează acum, situata pe str. Milton Lehrer 18( P-ta Cipariu), trebuie retrocedata .

Colinde, hori, jocuri și obiceiuri maramureșene, toate acestea vor fi elementele centrale pentru evenimentul din 8 decembrie. Dintre artiștii care vor fi prezenți pe scena Casei de Cultură a Studenților menționăm:

  • Petreușii : Stefan  și Andrei Petreuș (tata si fiu), originari din satul Glod
  • Ioan Pop și Grupul Iza, din Hoteni
  • Ion de la Cruce cu ceata de colindători  din Poienile Izei
  • Colindătorii din  Vadu Izei
  • Ansamblul Asociației Maramureșenilor din Cluj si Maria lese
  • Tinerii de la Centrul de zi Sf. Maria

Accesul la eveniment se face pe baza de invitaţie. Informaţii sau invitatii puteți obţine la sediul Centrului de zi Sf. Maria,  str. Milton Lehrer 18( P-ta Cipariu) telefon : 0264-414.022  sau 0749-122.734.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Română “Focul Viu” împreună cu Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Asociaţia Maramureşenilor din Cluj-Napoca, cu participarea Asociaţiei Pentru Protejarea şi Ajutorarea Handicapaţiilpr Neuropsihici Cluj(Centrul de zi “ Sf. Maria”).

Galerie foto – Seara Crăciunului nost’

Galerie video – Seara Crăciunului nost’

Comentariile sunt închise.