Să fim mai buni, mai harnici şi mai isteţi

„Să fim mai buni, mai harnici şi mai isteţi”

,, Toţi oamenii mari au fost cândva copii. Dar puţini îşi mai aduc aminte.”

(Antoine de Saint-Exupery)

Săptămâna cunoscută ca ,,Şcoala altfel”, lansată de Ministerul Educaţiei anul trecut, este un program dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.

Ne-am gândit să venim în întâmpinarea elevilor de la Şcoala Gimnazială Aşchileu Mare cu o paletă largă de activităţi distractive şi educative, desfăşurate sub genericul ,,Să fim mai buni, mai harnici şi mai isteţi, care a constat în realizarea unor jocuri interactive care să dezvolte munca în echipă,  încrederea în sine şi să stimuleze creativitatea elevilor.

I-am urmărit pe copii în timpul jocului şi am citit în ochii lor bucurie şi satisfacţie. Am văzut născând în ei dorinţa de ieşire din anonimat, de autodepăşire, am observat în jocul lor competitivitate, fantezie, perseverenţă, spontaneitate şi ni-am dat seama de impactul puternic pe care jocul îl are asupra lor.

Să nu uităm niciodată, copiii sunt un dar al lui Dumnezeu pentru noi adulţii. Am putea spune că el, copilul, reprezintă un mic univers, care ne este dat nouă celor mari să-l cunoaştem, să-i pătrundem tainele, să-i explorăm ,,zăcămintele”, să-i dăm strălucirea necesară pentru a răspândi la rându-i lumină. El necesită multă atenţie în ceea ce priveşte cultivarea limbajului oral şi scris, dezvoltarea gândirii şi a cunoaşterii lumii ce-l înconjoară.

Finalul acestei activităţi a fost încununată de bucuria elevilor, care au fost foarte cooperanţi şi dornici de a învăţa cât mai multe jocuri şi astfel ei au avut parte de o zi minunată alături de membrii asociaţiei,  care pentru ai răsplăti pe copii,  au pregătit diplome, numeroase surprize precum: jucării din pluş, jocuri puzzle pentru copii, creioane colorate şi reviste donate de către Redacţia revistei ,,Universul meu”, astfel cu toți ne-am putut bucura împreună de activitatea defăşurată, iar elevii ne-au mărturisit că sunt dornici să ne revedem.

Galerie Foto →

Prof. Daniela Marcu

Comentariile sunt închise.