Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Citate Ortodoxe

"Nu disperaţi, nu vă deznădăjduiţi, vă rog, că ce-i valabil astăzi, nu-i şi mâine, poimâine, peste o lună sau peste un an. Nu vă descurajaţi! În toate privinţele, cereţi ajutor lui Dumnezeu şi Maica Domnului nu va înceta să vă ajute!"

Părintele Ioan Iovan (1922 - 2008)

Oamenii se roagă la Dumnezeu să-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roagă de oameni să părăsească păcatul. Acum judecați, care și de cine să asculte întâi: Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?

Părinele Arsenie Boca (1910 - 1989)

Din micimea sufletească se nasc multe: cârtirea, neauzirea, nerușinarea, hula, necunoașterea și multe altele. Iar mândria și deznădejdea sunt surori bune una cu cealaltă, din care se nasc mii de fii, contribuind cu toții la pierderea sufletului.

Părintele Iosif Isihastul (1898 - 1959)

Dacă te îndrepți pe tine însuți, imediat se îndreaptă o părticică din Biserică. Dacă aceasta ar fi facut-o toți, Biserica s-ar fi îndreptat. Însă astăzi oamenii se preocupă de toate celelalte subiecte, dar nu se preocupă de ei înșiși. Pentru că a te preocupa de alții este mai ușor.

Cuviosul Paisie Aghioritul (1924 - 1994)

Având gânduri bune pentru ceilalți, veți putea vedea în orice persoană pe care o întâlniți o ființă scumpă. În schimb, având gânduri urâte, fața voastră, energiile voastre psihice vă vor irosi relațile și vă vor afecta anturajul. Când harul este cu tine, nu mai vezi defectele altora;  nu mai vezi decât suferințele și dragostea pentru frați.

Părintele Sofronie Saharov (1896 - 1993)

Share
 
Cuvânt de Învăţătură
Un om cu bună conştiinţă poate să se împrietenească cu oricine, iar cel rău se chinuieşte şi nu are linişte nici în singurătate.
parintele Arsenie Boca