Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Împărtăşirea cu Hristos

Vârsta preşcolara este, fără îndoială, temelia educativă a întregii vieţi. Datorită vârstei mici, educaţia preşcolară capătă un caracter specific. Această perioadă, ca îngrijire şi educaţie, formează temelia întregii vieţi de mai târziu, iar la reuşita copilului în viaţa contribuie, în egală măsură, principalii factori educativi: familia, grădiniţa, şcoala şi biserica.

 


Cu toţii suntem responsabili de soarta copiilor noştri, de educaţia şi viitorul lor într-o lume care se arată tot mai ostilă unei vieţuiri creştine, unei vieţi cât de cât normale.

Astfel ca şi asociaţie am venit în sprijinul principalilor factori educativi, prin asigurarea unui parteneriat real între aceştia, şi astfel prin implicarea noastră a tuturor în realizarea unei educaţii trainice, sperăm să contribuim la o educaţie corectă a copiilor.

În data de 14 octombrie când Biserica Ortodoxă o sarbătoreşte pe Preacuvioasa Parascheva, a avut loc prima activitate din cadrul proiectului intitulat “Sărbători creştine – tradiţii şi obiceiuri”. Preşolarii grupei mari de la Gradiniţa “Degeţica”, au luat parte la Sfânta Liturghie, dar această participare a fost şi un prilej de unire cu Dumnezeu prin împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Astfel  copii, cu bucurie în suflet l-au primit pe Hristos în inima lor curată, amintindu-ne nouă celor prezenţi de ceea ce a spus Domnul Hristos în Evanghelie, că de nu vom fi precum copiii, nu vom intra în Împărăţia lui Dumnezeu.

Trebuie să-i aducem pe copilaşi de mici la biserica penru că ei sunt credincioşii de azi şi de mâine ai Bisericii, şi scopul este să educăm, să formăm caractere, oameni întregi la suflet şi la minte, pregătiţi pentru viaţă, indiferent ce probleme vor întâmpina în viaţă.

La finalul Liturghiei, părintele paroh Vasile Istrate le-a povestit copiilor despre Sfânta Parascheva, si astfle cu toţii am avut o zi plină cu soare în suflet.

Share
 
Cuvânt de Învăţătură
Un om cu bună conştiinţă poate să se împrietenească cu oricine, iar cel rău se chinuieşte şi nu are linişte nici în singurătate.
parintele Arsenie Boca