Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Dăruieşte o raza de bucurie aproapelui tău

 

“Sărac nu este omul

care nu a avut niciodată

nimic, cu adevărat sărac este

cel care nu a ajutat niciodată pe nimeni”

Aproape de Turda, la 20 de kilometri, se află Mănăstirea Dumbrava, unde un preot, o maică şi o fostă educatoare reuşesc să faca ceea ce mulţi dintre noi ar considera că este o minune. Aproape 100 de copii părăsiţi şi 40 de bătrâni abandonaţi de familii primesc adăpost şi alinare în căminele construite în cadrul mănăstirii, de către părintele Vasile, care a decis că menirea lui pe pământ este să-i ajute pe cei lipiţi de alinare.

Aflând de orfelinatul şi azilul de bătrâni din cadrul mănăstirii, ne-am decis ca în Săptămâna Patimilor să oferim fiecare ce poate pentru copiii şi bătrănii părăsiţi de propriile familii şi abandonati de societate într-un cadru rece, instituţionalizat, în speranţa că-i vom face să simtă că nu au fost uitaţi.

Încă din primele momente, din care am intrat în incinta mănăstirii am văzut zeci de copiii cum se jucau în micuţul părculeţ amenajat pentru ei, şi fiecare dintre noi am fost plăcut surprinşi de dorinţa lor de-a intra în vorbă cu noi şi chiar de-a ne face părtaşi la jocurile lor. După ce am lăsat toate cele donate de către noi mănastiri, surpriza ce-a mai mare a fost când o fetită a venit şi ne-a mulţumit pentru că am venit şi ne-am gândit la ei.

La plecare, câtiva copilaşi stateau cu chipurile triste şi ne priveau printre gratiile gardului, atunci ne-am apropiat de ei şi i-am întrebat dacă doresc ca să ne mai întoarcem şi să ne jucăm cu ei. Am văzut o rază de bucurie pa chipul  lor, probabil speranţa revederii, faptul ca nu sunt abandonaţi cu totul în această lume, şi că undeva, cineva se gandeşte la ei.

Am înţeles că acest gest ar trebui să-l repetăm, că astfel de actiuni ar trebui să demaram şi în zile obişnuite, atunci când nu suntem sensibilizaţi de venirea sărbătorilor de Paşte sau de Crăciun, când fiecare ne dorim o atmosferă caldă în mijlocul familiei, lucru care ne îndeamnă, în cele din urmă... să fim mai înţelegători, mai buni, să privim mai mult spre Dumnezeu şi spre valorile creştine.

 

galerie foto...

Prof. Daniela Marcu

 

 

 

Share
 
Cuvânt de Învăţătură
Un om cu bună conştiinţă poate să se împrietenească cu oricine, iar cel rău se chinuieşte şi nu are linişte nici în singurătate.
parintele Arsenie Boca